Revolution
Ermm -.-' Aaaaa ? Haaaa ! :O
Isnin, 15 Julai 2013 7:43 PG

ohhdamn-little-wildroses:

❀

And hyee ! Longgggg time tak updates right ? I'm really miss my blog . Tapi nak buad macam mana kan ? Aku busy dengan nak exam niy haa . Tak lama dah aeh . 28 Julai dah nak trial . And bulan Oktober dah nak PMR betoy betoy dah . Seriously , nervous . And , I don't know I'm ready or not yet . Sekaqang busy dengan folio Sejarah pulak . Geografi dah selamat hantaq >< Dengan nak trial lagiii ohh ketiaqq oiy . Busy sungguh sungguh lha . 

So , dah lama aku single . And, Alhamdulillah seronok macam niy . Lagipun kalau ada boyfriend tak laqat nak dengaq kawan kawan kutuk aeh . Before couple cakap lain , tengah couple mula cakap lain , bila dah clash lagi lha lain . Kelingg (-.-') What's surprise is bila depa cakap "Balak hang semua tak berjenis" Really annoying to hear that . Diamkan jea lha kawan kawan kan ? Apa yang penting kita cakap dengan depa kena lha berlapik and pandang kiri kanan jugak . Tau lha Ex - Ex depa "perfect" pun . hahaha ! apa tak kata (:'3) Now , aku tak pikiaq sangad dah aeh pasai boyfriend pa tue , kurang lha sikid kawan kawan aku ngata aku (:p) Bukan apa , aku tak bersedia dah nak couple lagi . Takud , serik semua ada . Yalaaa takud dapat yang "tak berjenis" lagiiiii ... So better to be alone right now *lap ayaq mata* Before this dekad setahun jugak single . Tapi hantu mana tah mai duk buad pasai nak couple . Pi couple dgn dia tue sat . Dia game game pastue tinggai . hahaha (:'D) Sekarang dah dekad empat bulan single . Syoqqq ! tapi buku tak terbaca jugak . Dah lha nak exam . ishhh (><)
Ohkayy . taktau nak taip pa dah . Berammbuss dulu laa . byepp . Assalammualaikum (:*)

Trying To Forget :')
Rabu, 17 April 2013 6:30 PG


Haa , dah jawab salam kan ? Bagus bagus . Itu yang kita mauu :'D Tergagaii pulakk , maaf tak sengaja . Nak happykan diri sendiri niy . Malam niy punya story ditemani ayaq mata yang susah nah berhenti niy .
Okayy ! stop Farah :') Errrr , thinking for a while mcm mana nak start . hmmmm . . .

Macam tajuk and dua gambaq dekad atas tue *cewahh dua gambaq tue. hahah* , aku tengah cuba nak lupakan someone ehh someone kea . Haishh , taktau lha nak habaq . Memangg susah nak lupakan dia . Kalau tak lupakan , hati sendiri yang sakit . Dua kali dah kena mcm niy . Mula mula Fit , sekarang Iqmar pulak . Aku sayangg hang pak cik Iqmar Danish ! awad tinggai aku ? Atas alasan apa wey ? Zaty cakap hang tinggai aku sbb tak larat nak topup . Aku tak kesah sangad lha kalau tak text satu hari . Alasan tak logik langsung lha bengong . Aku just nak hang ada dekad dengan aku jea . Tapi hang tak buleh pun kan Iqmar Danish wey ! Aku kecewa double triple aeh . Aku pegang janji aku tak mau cari oqang lain kalau still dgn hang . Tapi kenapa senang sangad hang tinggai aku ? *i'm thinking* Tolong lha lain kali pikiaq perasaan oqang lain sama . Aku letih dah selalu rindu hang :'( Kalau nampak hang memangg qasa takmau tengok tempat lain dah tapi aku terpaksa sbb kawan kawan aku buad macam macam sbb takmau bg aku tengok hang sama lha kalau aku tengok Fit pun mesti ada jea aku kena penampaq lha tutup mata lha . Hmm , sampai bila nak mengelak mcm tue . Aku letih sangad , kalau susah nak lupa , buad lha mcm mana pun akan tetap susah :'( Bohongg kalau aku tak cuba lupakan Fit dgn Iqmar , aku CUBA ! Tapi setiap kali aku cuba lha ayaq mata niy nak tuqun mcm hujan :'( Oneday I'll Forget You Beb ! Sebab Fit dgn Iqmar jugak aku serik nak cari lelaki lain . Single maybe lagi bagus buad masa niy .

Okay okay *kesat kesat ayaq mata* story aku memang rojak malam niy . Actually Sayang Iqmar danish tue lagi tapi tak boleh lupakan Fitri Amirul jugak  -.-' *tamakk baqhangg :'P*  
Kbyyeee ! Assalammualaikum . Niytee :')

F . A !
Selasa, 19 Mac 2013 6:02 PG


Hye . ermm ? taktau lha nak kata apa dah . Start story jea terus boleh kowd . Lantak lha kan blog aku sendiri bukan oqang lain pun . 

It's hurt again :'( what ? ofcourse my heart . I never thought things would end up this way , you gone and my heart broken . In the beginning I think you love me for who I am but in the end you're just like everyone else and judge me by forget me . What did I do wrong ? Why aren't I good enough for you . What advantages available at her ? 

Seriously , susah aku nak lupakan hang . Tapi hang cukup bahagia dengan perempuan tue . Jealous ? Saheh ada wey , sapa tak jealous . Takpa takpa aku memang suka tengok kebahagiaan oqang yang aku sayangg . Aku percaya kad hang sebelum niy , dalam hati aku kata hang takkan buad aku mcm niy , tapi semua salah ! Sebab soqang perempuan yang segak , hang tinggai aku macam tue jea . Hang nampak dia dari luaran memang baik daqi aku , tapi dalaman dia hang tak buleh tengok . Hang tak nampak diqi dia yang sebenaq , hang percaya kad dia . Satu haqi hang akan nampak macam mana perempuan yang hang nak sangad tue . Sekaqang hang boleh bahagia tapi nanti ? Aku takmau kata apa . BOHONG kalau aku kata aku tak sayang hang dah , tak perlukan hang , tak teringin nak cakap and bergaduh dengan  dengan hang mcm selalu . Nak wey ! nak nak nak . Awad aku sayang oqang macam hang . Tapi hang senang senang tinggai aku . Aku haqap aku dapat oqang yang peqangai elok sikid daqi hang , tak banyak sikit pun jadi lha . Aku nak oqang yang lebih paham aku daqi hang . Iloveyou ? NO MORE !

THE END . Kbyeeeee :') hahaha

9.3.2013 Birthday ?
5:17 PG
 
Hyee ! lama tak updates story morry baru kan ? Bukan apa , sekarang niy busy sangad . Biasalah budak Pmr katakan . Berbalik kepada tajuk utama kita malam ini , actually baru baru niy birthday aku . Birthday ? yaaa ! its mean aku dah cukup umur lha . 15 tahun okay . Macam tak percaya kata besaq dah , dengan nak ambik exam lagi tahun niy . Erghhh , sedia kea dak lg taktau lha . Sebut pasai birthday mestilah ada hadiahkan . Aku dapat hadiah dari abang aku , kawan kawan aku and ermm aaa errr Iqmar :') Depa bagi barang yang sweet sweet semua cekk . 

Abangg ? Adik apreciate sangad hadiah tue . Serious tak tipu aeh :') Thanksyouu ! 

Tapi kan kan ? Someone yang aku harap akan ingad birthday aku sikit pun tak ingad . Langsung tak wish apa apa . Fitri ? Awak lupa kan ? Itsokay lha saya faham . Sebenaqnya saya sikit pun tak harap hadiah dari awak sayangg . Saya just nak tau awak ingad kea dak , itu jea ! And , semua terbukti yang satu habuk pun awak tak ingad . Apa apa pun saya akan ingad birthday awak yang lambad lagi nak sampai tue . I'm waiting ya Fitri Amirul . . .

Errr ! Iqmar ? Oqang terharu gila gila bila dia ingad birthday oqang . Serious tak haqap pun hadiah dari dia . Tapi dah dia bagi kan oqang terima jea lha . Dia kata mak dia yang pilih and belikan hadiah tue kan ? Seriously , benda tue comel + sweet sangad sayangg :') Pandai mak dia pilih . Tapi kan kenapa lepas birthday oqang , dia agak berubah ? Tak sweet dengan oqang macam selalu kalau tidak dia sweet lebih pada gula gula kapas ohh and kenapa dia tak layan oqang macam selalu . Jemu dah kea dengan peqangai oqang niy ? Oqang nak call pun dia buad macam tak perlu jea kan ? hmm Please don't do this don't don't . 


Hadiah apa ? Biaq jadi rahsia antara kami . Okayy . Byeee :')

Hmmm :')
Ahad, 17 Februari 2013 8:05 PG

Hyeppp , sapa sini ? bukan kak bedah hok aloh nahh , Farah Hanan here . Tujuan updates niy sebab someone yang aku ingad dah lupakan aku tue , rupanya rindukan aku , macam aku rindu kan dia jugak .
Siapa nama sebenar ? Biarlah menjadi rahsia . Yang kenai kenai lha . Tadi bila aku online , tengah dk chat dgn kawan aku tiba tiba ada inbox tapi tengok chat box tak naik pun . aku pun bukak lha inbox aku . First macam tak percaya kata tue dia bila baca chat tue baqu aku percaya . Him ! ohh yes yes Him :') What did he says ? Lets see yawww :')


Time baca niy seriously sedih pun ada lha jugak . Yalahh , ingadkan orang dah tak ingad kita and bahagia dengan kehidupan dia dah . Terharu sangad baca tue wey . hmmm . aku hanya mampu reply ini jea dekad hang tadi . Reply apa ? Sabaq sat , jangan duk kalut .


Betoyyy weyy lama mana dah aku pendam qasa rindu dekad hang wey . Aku tak chat dengan hang sebab aku takud hang takkan reply chat aku . Aku rindu hang as adik angkad aku tue tapi sekarang dah tak macam dulu . Semua tue dah bequbah . Lama kita tak teguq teguq macam selalu and and and ? Lama mana dah tak meet + meronda sama sama wey . Rinduu semua tue . Now , apa yang mampu baca status hang yang menunjukkan hang bahagia dengan kawan kawan and girlfriend hang . Itu pun cukup lega dah sebab hang sentiasa ada orang buad hang gembira :') Like what I said , I'm Happy If You Happy :')

Assalammualaikum . Thank you !


Awakk ?
Rabu, 13 Februari 2013 4:46 PG


Awak ? Kenapa sekarang awak berubah ? Awak memang tak perasan semua tue tapi saya perasan sangad dengan perubahan sikap awak sayangg . Saya nak awak yang dulu sayangg , awak yang faham saya , sentiasa sabar dengan kerenah saya , sentiasa ada dengan saya BUKAN awak yang selalu abaikan saya macam sekarang niy . Sekarang awak susah sangad nak text or call saya kan ? Kenapa ? Is it sebab awak dah ada girlfriend ? Kalau awak dah ada girlfriend pun tolong lha bgtau saya elok elok , jangan lha abaikan saya macam niy . Awak ? Kawan kawan saya pun dah tak laqat nak dengaq saya bgtau yang saya Rindu awak and saya Rindu awak yangg sebelum niy . Hari tue awak balik Kelantan berapa hari tah saya pun tak ingad . Time tue lagi lha saya rasa terabai sangad sangad . Awak tak text saya , awak tak call saya . Bila saya call awak pulak tak jawab , saya text awak pulak tak reply . Awak nak balas dendam kea sebab sebelum niy saya selalu buad dekad awak macam tue . Sekarang saya rasa balik . Tadi awak lalu depan rumah saya , awak nampak saya tapi kenapa awak buad buad macam tak nampak hahh ? Kecik hati + Sedih owww ! hmmm hope awak sedar perubahan awak tue sayangg . Kbyeeepp ! :')

DUA CERITA :')
Jumaat, 11 Januari 2013 6:27 PG


Dahh jawab kea salam dekad atas tue ? Ikhlas dak ? Kalau tak ikhlas tolong la ikhlas kan nah nah nahh ? :')
Punca aku menulis malam ini first sebab aku rindu sangad sangad dekad someone . Siapa dia ? Dia adalah seorang abang angkad aku yang sangad baik dan sangad awesome ! Tapi , ALLAH lebih sayangkan dia . Dah dekad dua tahun dia tinggai kan aku dengan kawan kawan yang sangad rapat dengan dia . Tambah tambah kawan baik aku si Farina Ezaty tue . Sebelum Dia meninggal Dia pesan dekad aku macam macam and yang paling penting Dia suruh aku tengok tengokkan si Zaty , aku dah Janji dengan dia . Insyallah aku akan tunai kan . Sebelum dia meninggal dulu selalu Dia kata cenggini " Kalau aku takdak nanti hampa jaga diri elok elok nah , Jaga Zaty elok elok , aku sayang sangad dekad Zaty " . Hampir setiap malam pesan mcm tue dekad aku . Mungkin memang dia dah rasa kowd ajal dia nak sampai dah . Bukan dekad aku jea Dia pesan , dekad Balang and Amy pun Dia pesan jugak . Aku tahu Zaty lebih terasa kehilangan arwah . Yalahh couple lama dah haa . Apa apa pun kami kawan kawan yang lain mesti teruskan hidup dan kena selalu doakan dekad Arwah . Kami kad sini semua Rindu sangad arwah Mohamad Firdaus . Al-Fatehah .


And second things is about adik angkad aku  . Sekarang aku dah tahu kenapa Jat agak berubah and kurang layan aku macam selalu  . MUNGKIN itu sebab sekarang dia dah getback balik dengan girlfriend dia Fatin and Dia takmau sakitkan hati Fatin lagi :') Biasa lha girlfriend mana suka tengok boyfriend dia rapat dengan perempuan lain kan . Fatin ada mengaku yang Dia jealous bila Jat rapat dengan perempuan lain either kakak angkad or kawan . Fatin , I'm so sorry okay sebab rapat dengan Jat sebelum niy . Lepas niy kakak akan SHUT UP AND SMILE :')  Apa apa pun kakak tumpang happy untuk anda berdua .

Okayyy , thats all for tonight , this week or this month lahhh :') Kbyeeeee ! 


OLDERNEWER